cana maria roca · ibiza

Here we have again a steep slope and a complicated topography, even more so because of the strict Ibizan regulations. It’s not easy to locate a large piece in that pine grove when you can’t use large retaining walls and you don’t want to destroy the forest.

And again, the difficulty becomes the starting point. Our strategy was to use a curve in the road as an entrance and follow a curved elevation in the terrain, thus developing the entire project as if a kite’s tail.

The three rooms, swimming pool, middle garden and house are juxtaposed to make daily life easy. Should this not have been the case, we would have been forced to raise several six meters walls to place the pool in front of the house, or either place it lower.

With this arrangement, the kitchen keeps its core life position and is connected to the garden. It also holds a visual connection to the pool, which is perfect to keep an eye on the children.

Sant Josep de Sa Talaia, Ibiza
2008

Architects
Jaime Romano
Miguel Angel Sanchez

Collaborator
Eberhard Schmidl

Building engineer
Eva Riera Lock

Builder
Construcciones Peral

Industrial
Box 3 Interiores
Pitiusa Instaladora
VGC Instalaciones

Publications
AD Spain no. 38

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.legal

ACEPTAR
Aviso de cookies