the grove · barbados

There are hardly any three-story buildings in Barbados. They are all houses, single-family homes, simpler or more luxurious. There are no apartments designed for professionals or temporary immigrants, new generation families or for an incipient new middle class.

Taking advantage of a shopping center that is working very well for it, the operating company decides to cover this urban need.

The shopping center is located in a very fragmented rural scheme, a network of roads between small highways with a lot of traffic. At the back, halfway up the slope and in an environment without views, a kind of urbanization with terraced houses of 3 or 4 floors had already been projected.

We analyze some preliminary developments and propose, in addition to a simplification and updating of the architectural style, a climate adaptation scheme that promotes cross ventilation and minimizes the use of air conditioning in outdoor spaces.

On the other hand, we fought to optimize access and reduce road traffic, very slow and with many streets, which resulted in loss of buildable roof and green areas. Within the previous village, quality of life was lost, concrete and heat accumulated …

Year
2011

Architects
Jaime Romano
Manel Landete

Collaborators
Jason Edwards – PM

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.legal

ACEPTAR
Aviso de cookies